Ze drijft nog

Het is al lange tijd stil rondom de Birgitte. Maar hier dan toch even een korte update om te laten weten dat ze nog steeds drijft en dat we zeker nog niet hebben opgegeven.

Helaas moeten we wel toegeven dat er de laatste tijd niet zoveel is gebeurd. De grootste reden hiervoor is dat ik ander halve maand op zee heb gezeten voor mijn werk. In deze tijd heeft Sebas hard gewerkt aan de andere boot die nog steeds verkocht moet worden. Momenteel wordt hier de laatste hand aangelegd en dan is die weer helemaal klaar voor de verkoop en kunnen we ons weer vol storten op ons echte project de Birgitte.

Daarnaast hebben we helaas allebei een beetje last van het vele klussen de afgelopen tijd. Sebas is er vooral erg moe van, waardoor hij even een stapje terug moest doen. En mijn arm/ schouder/ rug vindt het vooral niet zo leuk, waardoor ik deze even niet te veel mag belasten. Met natuurlijk de hoop dat het dan overgaat en ik weer lekker volop kan klussen.

Natuurlijk kunnen we niet helemaal zonder de Birgitte, dus doen we tussen het bijkomen het klussen aan de vorige boot (Siquieres) en natuurlijk het gewone werk wel wat kleine dingen om in ieder geval te zorgen dat ze niet achteruit gaat. Dus ligt ze nu netjes winterklaar met antivries in de motor (die nog steeds direct start na het omdraaien van de sleutel). Hebben we een grote opruiming gehouden en nog een klein stukje dek waar de kachelpijp op stond de naden leeggehaald en gebreeuwd. Voor het pekken wachten we nog heel even op het juiste weer en dan kan de kachelpijp weer terug en wordt het weer lekker warm binnen. Om het lekker warm te krijgen binnnen hebben we ook diesel nodig. Dus dit hebben we ook al getanked in onze mooi geschilderde tank, die gelukkig dicht bleek te zijn. Toch altijd even spannend als alles los is geweest.

O ja wat ik natuurlijk niet moet vergeten om te vertellen is dat de Birgitte ook weer druk is bezocht door oud eigenaren. Hans Wilhem bezoekt samen met zijn zus en vrouw de Birgitte. En verblijdt ons met de oude apotheekdoos van de Birgitte. Die we netjes bewaren in de opslag. Ook Reiner komt langs samen met Peter. Helaas zijn we dan erg druk, zeker omdat het twee dagen is voordat ik vertrek. Maar we maken toch nog even tijd vrij om samen met ze wat te drinken bij Cape Helius `s avonds. Helaas laten de hapjes ons hierbij ernstig in de steek. En kunnen we niet laten zien dat bitterballen echt lekker zijn en dat we wel degelijk goede kibbeling hebben. Maar ja volgende keer beter.

Zo hobbelt alles een beetje door en vraagt de Birgitte zelf geregeld om aandacht. Zo kwamen we gisteren even checken of alles goed ging en dat was maar goed ook, want de hele tent was ingestort onder het gewicht van de sneeuw.  De buis waar de tent op steunt was geknakt waardoor het gehele achtergedeelte van de tent naar beneden was gekomen. We mochten dus direct weer aan de slag. Eerst maar de sneeuw proberen van de tent te krijgen en dan een plan van aanpak maken. Al snel bedenken we om de pijp te verstevigen met steigerpijp en boren we gaten in de stijgerpijp en in de originele pijp zodat de steigerpijp met bouten erdoorheen onder de pijp blijft en niet opzij rolt. Sebas haalt nog snel even wat spanbanden, terwijl ik de bilge leegpomp. Want er stroomde aardig wat water naar binnen met het verwijderen van de natte sneeuw van de tent. Als Sebas weer terug is sjorren we de steigerpijp onder de andere pijp en gelukkig werkt ons plan en hebben we weer een tent en zijn we weer even van de straat. Want je bent zo weer twee uur verder met iets wat niet gepland stond. Maar ja, dan moet je maar geen boot kopen he?

Het plan is om vanaf januari ons weer vol te storten op Birgitte, zodat we volgend jaar onze intrek kunnen nemen op ons scheepje.

Advertenties

Een gedachte over “Ze drijft nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s