Wie zijn wij?

wij

Wij zijn Sebastiaan Hofman en Melinda Steffen. Ondertussen ruim vijf jaar geleden ontmoette we elkaar, hoe kan het ook anders, op de steiger van de zeilschool in Stellendam.

Beide groeien we op op en rond en het water. Zeilen wordt met de paplepel ingegoten en een leven zonder water en zeilen kunnen we ons dan ook niet indenken.

Onze eerste vakanties en weekenden samen brachten we dan ook door op Staalblauw, een sneekermeer. Dit is Sebas zijn eerste bootje. Al snel besluit Sebas echter ook op de boot te willen wonen (Melinda woont op dit moment met haar ouders op een Hallberg Rassy 49). De vakanties hierna worden doorgebracht op Sebas zijn nieuwe trots de Siquieres, een Beneteau First 345. Grotere boot, langere tochten. Samen worden er steeds meer zeemijlen gemaakt en wordt ook Helgoland bereikt.

Ook van wat kluswerk zijn we niet vies. Melinda haar ouders bouwen tijdens haar jeugd zelf een woonark en onderhouden altijd zelf hun zeilboten. En weet daardoor eigenlijk niet beter dan dat er altijd geklust wordt. Ook Sebas is niet anders gewend. Zijn ouders bezitten een stalen klassiek zeiljacht en zelf koopt hij al snel Staalblauw, die hij met bloed zweet en tranen grotendeels zelf opknapt. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Sebas uiteindelijk ook in zijn werk zijn droom achterna gaat en jachtservicemonteur wordt. Ook Melinda laat het water niet met rust in haar werk en volgt de opleiding tot naval architect.En voert dit beroep ondertussen ook alweer een tijdje met plezier uit.

Alweer bijna twee jaar geleden gaan we samen wonen op de Siquieres. Samen genieten we van het leven aanboord en besluiten we dat een huis voor ons niet weggelegd is. We horen thuis op het water! Samen fantaseren we over de toekomst. Verre reizen, een grotere boot en een project dat we graag samen aan willen gaan.

Dan bied de Birgitte zich aan en komen al deze dromen samen!

Advertenties

6 gedachten over “Wie zijn wij?

 1. Sebastiaan en Melinda, allereerst gefeliciteerd met jullie aankoop. Wij vinden het heel leuk om de ontwikkelingen van jullie projekt te volgen. Groetjes, Ferdinand en Nelleke.

  • Hoi Sebastiaan en Melinda,

   Wat een verrassing, ik weet al wel een tijdje dat jullie zo’n droom hebben, maar ook de moeite die dat kost. Van harte gefeliciteerd nu met jullie aankoop en hoop van harte dat jullie deze gezamelijke droom kunnen opbouwen tot een prachtig schip. Ben heel erg benieuwd dus ga de ontwikkelingen volgen.
   Succes en sterkte toegewenst. Lieve groet Aad en Bep

 2. Hallo Sabastiaan en Melinda,

  Jullie kennen me niet; ik ben een oud-collega van Jan Hofman: hij wees me ook op jullie blog. Ik vaar in wedstrijden soms als bemanningslid mee op een Visserman van vrienden, maar heb zelf geen botenwens. Wel snap ik alles van het dromen en het volgen van je hart Ik vind jullie schip en blog geweldig en kan me helemaal voorstellen dat het voor jullie het einde is. Veel succes met de hele onderneming: maak jullie droom waar ! Ik blijf jullie blog nog wel even volgen en geniet van de verhalen!
  Doe Jan de groeten van me.

  Hartelijke groet,

  Wilma Besseling

 3. geweldig wat jullie doen,hele strijd, mooi schip ken haar wel.heb zelf ook een houten deen van 17,5 meter veel succes en vooral plezier met zout hout.gr joris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s